onsdag 31 januari 2007

Blåst, regn och snor, snor, snor…


Det verkar som snor är veckans tema! Har läst många av er blogg-mammor därute och jag tror snoret förenar oss! Så efter en dag av försök till jobb varvat med med nämnda företeelse och filmen "Bilar"… sitter jag nu i ovan förevisade fåtölj och kollar min e-post – tack för alla fina comments och tips! Här kommer dagens kreativa pysselidé (jag fick det av en förkyld kompis-mamma som också är trött på snörvlet…);

"Min damsugare är oxå sjuk och idag upptäckte jag väldigt snygga grå bollar lite här och där. Samlar man ihop dem så kan man sticka en tröja till sin man!"

Det gäller att se möjligheterna!

tisdag 30 januari 2007

How to get shabby – en quick-start i fem steg till ett vintage kind of home


Inspirationen flödar. Idag delar jag med mig av mina bästa inredningstips!


· Skaffa barn. Har du inga egna – låna. En vecka räcker. För ännu tydligare resultat, upprepa behandlingen.

· Köp en Bobby Car till barnen med tillhörande släp. Låt ett barn köra och resten åka på släpet. Fungarar bäst på öppen planlösning och oljat trägolv. Obs; ej “soft-wheels”.

· Bjud barnen på O´boy till frukost. Inom 10-15 minuter har du en härlig patina på dina köksväggar som annars bara år av slitage kunnat åstadkomma.

· Måla din trappa vit, eller köp en fabrikslackerad. Låt barnen fylla en dockvagn med duplo och leksaksbilar. Putta dockvagnen utför trappan. Klart.

· Låt dina tonårsdöttrar duscha så länge och hur ofta de vill. Din vattenräkning gör att du bara har råd med begagnat och loppis i alla fall.


Bonustips för vuxna:

Färga ögonbrynen över ditt handfat av akryl. Spill och låt verka. Fläckarna sitter som berget och motiverar ett nytt handfat av porslin!

måndag 29 januari 2007

Mitt kök…


I ett nytt typhus med begränsade valmöjligheter tyckte jag det var svårt att få till en personlig stil på köket. Men ett bra tips tror jag är att välja bort överskåp, om man kan avvara dem, och sätta upp udda hyllor istället. En bänk från Ikea mitt på golvet blev en enkel lösning på "köksö" och avlastningsyta. Sen får man pynta så gott man kan…




Matplats. Pysselplats. Läxplats. Och all snön utanför är long gone…


…men här kan jag sitta och låtsas att det är sommar…


Ljusstaken kommer från Indiska och de små söta skålarna köpte jag på den fina webbshoppen Country by Mail.

Pyssel och papp…



Ja, lite pyssel blev det under helgen. Bland annat två kort som jag klippt och klistrat. Tillsammans med några ljus blev de gåbortpresenter till några goa tjejer. (Och Sara – läser du det här, så tack så mycket för den mysiga eftermiddagen och kvällen. Hälsa Linda det också!)



Och tack vare Er, alla crafty bloggers out there, har jag virkat också! Senast det hände var nog under stick/virk-eran på 80-talet… En halsduk, i alla fall, som jag här piffat upp med några broscher frå Noa Noa. Jag är väldigt nöjd.

lördag 27 januari 2007

Snö…



Vilken härlig vinterdag det har varit till och med här i södra Sverige! Sol och snö i oslagbar kombination. Men jag tror inte min murgröna kommer att klara sig längre…

Vad roligt att några har hittat till min blogg också. Tack för era comments! Jag har försökt att skicka tillbaka några svar och hoppas att det har fungerat, men jag har kanske inte den rätta knycken ännu… learning all the time!



Måste också – inspirerad av "Angel at my table" – passa på att göra lite reklam för Kitchen Aid. Hade lyckan att få en sådan för ett par år sedan och det är min mest använda hushållspryl alla kategorier (nja, kanske dammsugaren och tvättmaskinen kommer före, förresten). I alla fall – den är verkligen jättebra. Så snygg att den får stå framme, vilket gör att man använder den dagligen, lättskött och enkel att hålla ren och så robust att de större barnen kan baka själva!

… Nämän, nu regnar det!

fredag 26 januari 2007

Mer hemma hos mig…








Här kommer några bilder på mitt vardagsrum. Har försökt att hålla det mesta ljust och lätt och inte för mycket saker – men det ser lite ödsligt ut på bilderna. Vad bra, för då kanske jag måste fylla på med lite mer loppisfynd, eller hur? Allt för konsten!

torsdag 25 januari 2007

Nä, nu har jag läst så många roliga bloggar under en tid, så jag måste prova en egen!
Egentligen har jag inte alls tid med sånt här… men när det finns en stund över kan jag dela med mig av lite idéer och inspiration som kan förgylla vardagen. För två år sedan byggde vi ett nytt hus som vi är väldigt nöjda med. Ett enkelt alternativ för oss som inte vill stå med spik och hammare var ledig stund. Men en hel del jobb är det ändå såklart, med trädgårdsplanering och annat. Om ett par månader är det dags att kavla upp ärmarna och kliva i gummistövlarna!

Fram till dess ägnar jag mig åt att få insidan hemtrevlig och mysig. Försöker så gott det går att få ett nytt hus att se gammalt ut… Och det låter ju inte klokt, men jag gillar verkligen den gammaldagsa stilen och letar efter stora och små detaljer som kan ge rätt atmosfär. Det man inte hittar på loppis brukar gå att fixa till med lite sprayfärg och hammarlack!

Dessutom är detta ett utmärkt tillfälle att lära sig hur bra bilder skall tas. Svårare än jag kunde tro. Nu skall jag försöka exprimentera med blixt och annat ljus. På återseende!

Hemma hos mig



Ja nu ska vi se om detta fungerar, i så fall har jag just startat min blogg!