tisdag 29 maj 2007

Värmebölja!

Vaknade i morse av dundrande åskväder och piskande regn. Sen blev det sol och under dagen har termometern stigit till 39 grader. Galet.


Tog en lunchpaus från datorn och stack till växtbutiken och köpte två Hortensior av nya sorten Endless Summer – The Bride, och en klätterros – New Dawn. Ser framför mig hur ett stort gräddfluff omger mig när jag sitter på min lilla altan och dricker morgonkaffe… dags att gräva!

(Bilden är inte från min trädgård. Än. Den kommer från www.endlessummerblooms.com)

torsdag 24 maj 2007

Favoritsaker

Oj, jag har blivit utmanad av Mari som har bloggen Pelargoner och Inredning, att visa tre favoritsaker. Det var ju ganska svårt. Tänka, tänka, tänka. Blackout.

Så jag tog kameran och gick runt och tog kort på det jag kom på just för tillfället. Så här blev det då;


Den här glasbubblan med ett foto av min gammelmormor i botten, har jag alltid framme. Jag var oerhört fascinerad av den när jag var liten. Jag frågade alltid min mormor om hon kunde berätta om hur det var när hon var barn. Det kändes så oerhört länge sedan, då det knappt fanns bilar och kvinnorna hade långa kjolar och stora hattar… Favorithistorien var spännande;

Min mormor, som var ett "oäkta" barn, lämnades in av sin riktiga mamma på ett barnhem – hon var nämligen tvätterska, ensamstående och hade redan två barn, fick min mormor veta senare. (Det här utspelade sig kring första världskriget.) Men när min mormor var tre år gammal kom hennes riktiga pappa för att hämta hem henne. Då hade han skaffat bra jobb som byggmästare och arbetat ihop lite pengar, kan man tänka. Han hade också träffat en ny kvinna – min "gammelmormor" på fotot – som han flyttat ihop med och tillsammans tog de hand om min mormor. Det måste varit extremt ovanligt på den tiden, dels att pappan tog ansvaret själv om barnet och dels att min "gammelmormor" och gammelmorfar levde som sambos resten av livet och aldrig fick några egna barn. De bodde visserligen i stora staden Stockholm, men ändå måste folk ha tyckt både det ena och andra om dem. Jag har aldrig träffat "gammelmormor" på fotot. Men jag hade gärna velat veta mer om henne och hennes liv!



Det här är en ring som jag tycker jätte-, jättemycket om. Min mamma och pappa har designat den till mig och den är gjord av gammalt guld från mina morföräldrars vigselringar och en sten från min mormors ring som hon altid hade på sig. Mina två bröder har också fått ringar som våra föräldrar ritat och låtit göra av ärvt guld. Väldigt fin idé tycker jag!



Och så till sist – mitt stora bokskåp. Älskar skåpet och älskar böcker. Har i alla tidigare boenden haft massa Billy-bokhyllor proppade med böcker. Men när vi flyttade hit rensade vi ur en massa och köpte detta skåpet i stället. Försöker hålla oss till det… (ja, och så det andra svart skåpet också… och sängborden.)

Jag tror de flesta har fått den här utmaningen redan men jag provar med att skicka vidare till Nergårds-Emma, Me & My Home och Dreamhouse.

Bara om ni vill, kan och vågar :)

söndag 20 maj 2007

Skön söndag…



Tog en härlig förmiddagspromedad med två av barnen. Vi tog lite fika med oss och gick en sväng med vagn och cykel. Vi har verkligten tur som bor så bra, det finns massor med ställen att gå till. Så här idylliskt ser det ut strax bortanför vårt hus, med Lagan virvlande nedanför slänten – fint va? Går man åt andra hållet finns en mysig liten badsjö och sätter vi oss i bilen har vi bara fem minuter till havet och Sveriges (tror jag) längsta sandstrand. På sommaren finns nog ingen bättre plats att bo!

onsdag 16 maj 2007

Lugn kväll…


Måste bara dela med mig av ett unikt ögonblick; de stora barnen är borta på sitt, de små har gått och lagt sig, det skymmer och jag har tänt ljus. Huset ser till och med städat ut och det är alldeles tyst. Jag sitter i min fåtölj och läser senaste numret av Vakre Hjem, äntligen. (Bilden ger min vy av detta scenario. Inklusive mina fötter…) En oväntat lugn kväll. Hoppas ni har det lika bra som jag!

Försommartid…


… och härliga, prunkande dagar! Månaden maj är verkligen underbar, och samtidigt sååå mycket att göra. I skolan och på dagis är det utflykter och uppvisningar och trivselkvällar var och varannan dag. Och jag har fått massor med jobb! Har haft lite torka på den fronten, men nu rasslade det till. Det innebär ännu mer att göra, men gärna det! När man är egen företagare, som jag, gäller det att ta tillfällena som kommer. Ibland är det ingenting och sen kommer allt på en gång.

Jag hade lite dåligt samvete för att jag inte har uppdaterat bloggen, men… näe, det ska jag verkligen inte ha, bestämde jag mig för! Bloggningen ska bara vara något roligt, och inte ännu en grej man ska känna sig stressad över. Eller hur?

Så alla ni bloggande män, kvinnor, mammor och pappor – ha en riktigt trevlig lång helg och njut av att sommaren är här!

Och så några bilder från Isabella Smith med skön sommarfeeling…


fredag 11 maj 2007

Förkyld…



Ja, så sitter vi här och snörvlar igen nästan allihop. Hoppas det inte blir så långvarigt, men idag orkar jag inte mer än att visa några fina bilder från Linneas Hage. På återseende!

torsdag 10 maj 2007

DDD…



Dagen efter Danmark… är jag full av inspiration – det funkade! Det funkar alltid. Åkte bara över till Helsingör några timmar, men det räcker. Där finns några riktigt mysiga butiker och miljöer att insupa. Kameran gick varm och jag smygfotade också i bland annat butiken "Stjernedrys" där jag också köpte de fyra små café au lait-skålarna ovan. Några små ljus och ett "kremmerhus" fick också hänga med hem och den här ljuvliga apelsindoftande krukväxten som jag inte minns namnet på. För att inte tala om alla intryck och nya mönster och annat som finns inne i huvudet på mig… Nä, nu ska jag jobba lite! Det gäller att smida medan järnet är varmt, som det heter. Bjuder på några smygfoton också…

Förresten – åter tack för alla snälla kommentarer om min hall och mina gummistövlar! Och för alla undrande ska jag berätta att hallen är ganska stor och utanför kamerans lins finns en hyfsat rymlig skjutdörrsgarderob där alla jackor, skor, hjälmar – ja, ni vet – åker in. Och där inne är det inte så prydligt kan jag lova!

Ha en riktigt trevlig dag alla bloggvänner!




Den här bilden är utanför en annan liten butik som jag tyvärr inte minns vad den heter, men tyckte blomstertrappan var så fin.

tisdag 8 maj 2007



Nu har jag kört fast! Inspirationstorka… Ska försöka hitta en form till en förpackningsserie. Arhhh – hatar mitt jobb!

Jag måste åka till Danmark i morgon för att hitta lite nya idéer. Åhå – kanske älskar mitt jobb i alla fall!

Och ute både haglar det och är solsken samtidigt, precis som i mitt huvud – vilket passande väder.

Just det, bilden överst är mitt senaste loppisfynd. Bricka från Nils Johan, ganska skavd men köpte den för den underbara färgen! 10 kronor endast, som hittat!


Gummistövelsamling innanför dörren. Samt paraply.


Ordningen återställd.

fredag 4 maj 2007

Hej…


…är ni kvar?

Oj vad länge sen jag gjorde något här på bloggen! Tiden har liksom bara rusat iväg de senaste dagarna. Men jag ser att fler än jag inte hinner uppdatera, phu – men det finns väl viktigare saker att pyssla med när vårsolen flödar! Idag visar jag upp mitt senaste fynd. Ett litet bord som med sina två klaffar uppfällda blir helt runt. Jag tänker använda det som litet extra avlastnings-, skriv- och matbord. Det blev mitt efter att jag sett en liten annons uppsatt på Maxi. Någon röjde ut en sommarstuga här i närheten och gjorde sig av med lite överflöd. Tur för mig!

I alla fall önskar jag er alla en mycket trevlig helg! (Igen, redan, vilken konstig vecka…) Hoppas att återkomma mindre förvirrad inom en snar framtid!