torsdag 27 september 2007

Snabbtitt…



Jag hann ta ett snabbt kort av min nymålade (än så länge endast grundade) kökssoffa, innan minneskortet var fullt… Men här är den i alla fall – och jag är jättenöjd. Hela köket blev ljusare. Och det kan ju behövas inför en lång vinter. Och jag tror minsann både soffa och bord ska få sig en strykning Servalac och bli som nya!

Imorgon ska jag till bokmässan i Göteborg! Har ironiskt nog aldrig varit på den tidigare. Inte ens när jag bodde i Göteborg var jag där, och dessutom har jag ju jobbat med trycksaker och böcker i snart hela mitt liv! Men nu ska det äntligen bli av.

Så på återseende – inte imorgon – men inom en nära framtid. Till dess får ni ha det riktigt bra!

Redan torsdag…


…och här sitter jag och drömmer. När jag borde fortsätta leta efter kameran.

Under tiden kan ni titta på andra söta möbler med skön färg. Alla bilder från Slitage.



tisdag 25 september 2007

Tittut!


Kanske skulle ge ett livstecken ifrån mig… hoppas ni inte har tröttnat att titta in hos mig – det var ju ett tag sedan!

Höstterminen är ju i full gång, om man säger så. Det är helt otroligt många föräldramöten, utvecklingssamtal och utflykter när man har fyra barn på fyra olika skolor och dagis! Plus att alla ska gå till tandläkaren, doktor och bvc. Samtidigt! Upp till det kommer vardagsspänning såsom udda virus och värst av allt – luslapparna, bläääk – kan inte dessa otäcka små kryp utrotas! Hur svårt kan det vara! Hittils har vi klarat oss, men kära värld vad jag har kammat!

Ja, i alla fall – här kommer lite bilder att muntra upp oss med. Från "Det gamle baghus".

Och när som helst ska jag leta upp min kamera och visa vad som hänt i köket… kanske har jag målat soffan?

Ha en trevlig kväll!




onsdag 12 september 2007

Lite inspiration. I alla fall…


…när hösttröttheten liksom sitter i sig. Inget gjort här inte. Så i brist på eget producerat material kommer lite sköna bilder från Krasilnikoff. Deras kronor här tycker jag är riktigt flotta. Have i alla fall a nice day. Som dom säger.


(Hm. En såndäringa chokladmuffins skulle sitta finfint… det är ju väldigt låååångt till badsäsongen nu. En fundering bara…)

torsdag 6 september 2007

Lite ljus…


… i det tilltagande mörkret, kanske? Har alltid varit lite förtjust i ljuskedjor. Dessa från Sirius är speciellt snygga utan att se för "kitchiga" ut. Om det inte är det man är ute efter alltså. Här är i alla fall mina favoriter ur årets kollektion.





tisdag 4 september 2007

Tack alla snälla…


…för era glada och gulliga kommentarer. Känner mig lite sliten i dagarna, så det har verkligen varit uppmuntrande att höra lite hejarop! Och kul att "nya" har kommenterat hos mig så jag får hitta nya, mysiga bloggar. Ska snart uppdatera min bloggkompislista – tills dess har jag er alla i min bokmärkesmapp.

Visar några påsar jag sytt förrut. Såna här kan man ha till det mesta och kan till och med sys ihop av mig. Denna sydde jag för ett bra tag sen av ett udda örngott och en sliten kökshandduk."Säcken" var ju liksom klar, bara att sy en kanal och dra igenom ett snöre – klart. Fickan klippte jag ut av kökshandduken med zick-zack-sax och sydde på och dekorerade med en tygettikett som ramlat av en kjol jag hade. Världens bästa blöjpåse.


Den här har jag sytt av stuvbitar av Tildatyger och strukit på några märken.

Ha en riktigt bra dag allihop.

måndag 3 september 2007

Huvudet är fullt…


… av inspiration! Jag var på Formex i fredags och har inte hämtat mig riktigt ännu, det blev en lång dag – upp fem och i säng vid tolv. Då hade vi hunnit med allt vi ville se på mässan OCH vart inne i stan hos både Ambiance och Årstiden och lite till!

Jag var på mässan främst för inspiration och för att hänga med i lite trender och tendesenser. (It may exist other plans, though…) Bra att ha i bakhuvudet i mitt jobb i alla fall. Åkte dit med goa U* som ritar hus och inredningar. Jag tror alla förstår att vi hade mycket att göra! (Även om jag inte hittade så mycket nytt då. Det mesta har man nog sett förut…)

Som säkert fler med mig, var jag själv mest intresserad av de danska leverantörerna – House Doctor, Madame Stoltz, Greengate, Nordal m.fl. Och jag måste säga att bara deras montrar var väl värda besöket! Flera hade byggt upp små hus med vackra fönster och golv och alltihop. Och det gjorde verkligen deras produkter rättvisa! Hos dessa hade jag kunnat stanna hela dagen…

Vill ni se lite bilder rekomenderar jag ett besök hos Anette med bloggen Lantlif. Jag hade inte ens med mig kameran…

Jag visar i stället lite pyssel av stora tändsticksaskar som jag gjort samt en liten, liten glasklocka med en liten, liten hortensia.