lördag 9 juni 2007

Strandläge!Finns inte så mycket annat att välja på. Det är otroligt varmt och halva famljen har skön pollenallergi. Då är havet och förhoppningsvis lite lagom vind ett strålande (ha, ozonlager, saknad av…) alternativ.

Vi har turen att ha bilstrand också! (Gör sig inte så bra på bild, dock. Denna bild är tagen från den bilfria delen.) Hade aldrig hört talas om något liknande innan vi flyttade hit, men nu förstår jag inte hur jag någonsin klarat mig tidigare. Man kör alltså sin luftkonditionerade bil ända ner till vattenbrynet, väller ut med brassestolarna och badbollar. Mat och kläder ligger kvar i bilen som ett förråd. Blåser det sätter man bilen som ett vindskydd. Och vid stark sol kan man ställa sovande barn bakom bilens skuggsida. Så här tidigt på säsongen är det inte så mycket folk heller, så man kan muta in ett hyfsat stort område.

Men det bästa är när man ska hem – sätt in alla barnen i bilen direkt i varsin handduk – bara att lyfta in i duschen när man kommer hem… Skrikande, trötta barn och föräldrar släpande med småhjuliga barnvagnar överlastade med kylväskor och parasoll genom stekhet sand, är ett minne blott! Sval och med humöret i behåll rattar man bilen hemåt och lastar ut allt, med typ åtta kilo mindre sand med hem än normalt. Love it!

Ha en riktigt bra dag. Sola sakta och elda inte!