torsdag 28 juni 2007

Ny ljusstake…


…fick jag i present av min supersnälle man när vi var i den mysiga butiken "Flowers and Pots" i Ängelholm. Jag blev omedelbart förtjust i den gulliga ljusstaken som ser ut som en kopp – från House Doctor. Och har ni vägarna förbi Ängelholm – då måste ni besöka denna butik med snittblommor, krukväxter, ljus och annat fint till hem och trädgård. Hade tyvärr inte kamera med mig, annars kunde något av den sköna atmosfären förmedlas här. Men jag kan ju åka dit igen…

Ha en fortsatt trevlig torsdag!

onsdag 27 juni 2007

Sitta ute…


…när det regnar är väldans mysigt. Om man sitter under tak, vill säga. Det kan jag göra nu på min lilla altan under balkongen. Och räkna bilarna som åker förbi.

Bordet har jag köpt på Rusta för 149 (!) kronor. Jag har målat det vitt med Rustas egen vattenbaserade lackfärg. Den var ju inte så bra. Tunn som en lasyr och hemskt rinnig. Så det blev shabby av bordet ändå, fast jag hade tänkt mig det lite prydligare och mer hållbart för utomhusbruk. Men jag är ändå nöjd.

I bakgrunden kan ni se mina "Endless Summer"-hortensior som har växt till sig riktigt ordentligt. Det har tyvärr gräset också gjort. Men marken är så blöt så det går väl inte att klippa just nu ändå. Jag tror jag sätter mig på den lilla stolen vid det lilla bordet och ser naturen ha sin gång. Och vinka till alla som åker förbi.

tisdag 26 juni 2007

Lite pyssel.


Inser när jag kollar igenom mina senaste inlägg att jag måste drabbats av någon omedveten kamerakoma. Jag har ju inte visat några egna bilder på jättelänge. Så här är en bild av en ny liten utställning i min hall. En stormlykta vände jag upp och ner på som odlingsklocka, visade sig passa perfekt till en silverfat jag hade.



Och så har jag gjort några kuddar – här har jag piffat upp en gammal och sytt en ny av en duk jag hade liggande. De blev fina tycker jag. Bilderna har jag skrivit ut på skrivaren på papper för t-shirttryck och sedan strukit på.


Här använde jag ett gammalt broderat örngott som min mormor broderat. Resten av tyget var sönderslitet men brodyren gick att spara. Tillsammans med en bild och mormors hyllspets och lite moderna paljetter blev det en alldeles unik kudde i min soffa!


Och så några fina tvålpaket till mitt badrum.

Det var riktigt kul att fixa lite med kameran igen! Men nu måste jag jobba lite också. Sista veckan, sen är det semester – äntligen! Önskar er alla en härlig dag, wherever you are…

onsdag 20 juni 2007

Det är något med den här färgen…


… som får det att brumma som en liten humla i mitt bröst. Eller vad han brukar säga, Ernst. I alla fall såg jag dessa fina ljusstakar hos Jean d´Arc Living och gillade dem. Just den där lite blekta ljusblå/turkos/grön-aktiga färgen är så otroligt snygg tycker jag.

Ha en trevlig eftermiddag alla därute!

tisdag 19 juni 2007

Salg hos Isabella Smith.


Nu är det sommarrea hos Isabella Smith, och en del riktigt fina fynd fanns! Numer skickar de varor även till Sverige enligt danska postens gällande taxa. Ska nog kolla vad det kostar att få hem de här grejerna…


måndag 18 juni 2007

Jag har byggt om…

…här på bloggen! Jag har cyberpysslat lite och gjort lite sommarfint. Vad tycks?

Önskar er alla en skön kväll!

torsdag 14 juni 2007

Här är jag!



Fattar inte vad tiden går snabbt! Men nu har det varit mycket också. Jobb som ska bli färdigt till semestrarna och barnen slutar inte skolan här förrän denna veckan. Ena tjejen slutade idag och imorgon slutar de två stora. Då blir det fest! Måste hinna köpa grillgrejer och dricka och fixa utesittplatser och hoppas på sol. Vet inte ens hur många som kommer. Men det blir nog 25-30 stycken plus massa med barn.

Men nu sitter jag spänt och väntar på att min "Franske Stemninger"-bok ska komma, Nu! Nu! Är ju lite sen i starten men nu ska den äntligen vara här. Så det är väl bäst att göra det jag ska innan den kommer, antar att jag blir sittande sen en stund…

Och förresten – för er som undrar var den perfekta bilstranden finns, från förra inlägget, så är det i Mellbystrand. Kör E6 och ta av vid Maxi Mellbystrand, sen vänster vid Kustvägen och sväng ner där det står skyltat med surfingbräda. And there you are! Lägg i ettan och surfa dig fram till en tom plats och väll ur bilen bara!

Bilder kommer från Honning & Flora.

lördag 9 juni 2007

Strandläge!



Finns inte så mycket annat att välja på. Det är otroligt varmt och halva famljen har skön pollenallergi. Då är havet och förhoppningsvis lite lagom vind ett strålande (ha, ozonlager, saknad av…) alternativ.

Vi har turen att ha bilstrand också! (Gör sig inte så bra på bild, dock. Denna bild är tagen från den bilfria delen.) Hade aldrig hört talas om något liknande innan vi flyttade hit, men nu förstår jag inte hur jag någonsin klarat mig tidigare. Man kör alltså sin luftkonditionerade bil ända ner till vattenbrynet, väller ut med brassestolarna och badbollar. Mat och kläder ligger kvar i bilen som ett förråd. Blåser det sätter man bilen som ett vindskydd. Och vid stark sol kan man ställa sovande barn bakom bilens skuggsida. Så här tidigt på säsongen är det inte så mycket folk heller, så man kan muta in ett hyfsat stort område.

Men det bästa är när man ska hem – sätt in alla barnen i bilen direkt i varsin handduk – bara att lyfta in i duschen när man kommer hem… Skrikande, trötta barn och föräldrar släpande med småhjuliga barnvagnar överlastade med kylväskor och parasoll genom stekhet sand, är ett minne blott! Sval och med humöret i behåll rattar man bilen hemåt och lastar ut allt, med typ åtta kilo mindre sand med hem än normalt. Love it!

Ha en riktigt bra dag. Sola sakta och elda inte!

tisdag 5 juni 2007

Snyggt…




…och till salu!

Hittade till webbshopen www.katrines.com – och fann både en liknande bänk och tallrikshylla som jag önskade mig häromdagen. Men också Katrines hus som ska säljas. Tydligen skall shopen stängas och familjen flytta. Allt säljs ut, inklusive huset! Underbar inredning – visar några av mina favoritbilder här. Bara gillar det vita och svarta med ljus turkos som accent… Klicka vidare till hennes hemsida för fler bilder och fynd!



söndag 3 juni 2007

Önska…


…kan man ju alltid göra!

Surfar lite planlöst, medan lille sonen är sjuk och tittar på "Bilar"-filmen för tredje gången idag. Efter en natt med hög feber och astma (som han alltid får vid en infektion) är jag lite trött…

Men en sån här fin tallrikshylla till mitt kök och liten vit bänk till min trädgård orkar jag nog önska mig!